dimarts, 7 de febrer del 2017

CUINA PER INFANTS

CUINA PER INFANTS

Aqui us deixo receptes culinàries infantils.

Resultat d'imatges de pa de berenarPa de berenar
Ingredients
3 ous
150 gr. de sucre
130 gr. de mantega
200 gr. de farina
1 sobre de llevat en pols, químic
Un pessic de sal
Una culleradeta de canyella
Sucre glas
Elaboració de la recepta
Batem els ous amb el sucre fins augmentar el volum i que agafin un color blanquet. Afegim la mantega a temperatura ambient. Barregem els ingredients i hi afegim la farina, el llevat, la sal i la canyella. Ara, ho mesclem tot barrejant poquet.
Engreixem un motlle i hi posem la massa. Coem el forn, a 180ºC, durant 30 minuts.
Acabem amb sucre glas.

Resultat d'imatges de pessic de pastanaga
Pessic de pastanaga
2 pastanagues
100 ml d’oli
4 ous
200 gr. De farina
150 gr. De sucre
Mig sobre de llevat
Ratllem la pastanaga.
Barregem els ous amb el sucre. Afegim l’oli. Tornem a barrejar. Hi afegim la pastanaga ratllada, la farina i el llevat. Batem bé.
Engreixem i enfarinem un motlle. Aboquem la barreja del pa de pessic i ho enfornem mitja hora, a 180ºC.
Un cop fred, ho podrem menjar.

Resultat d'imatges de coca de recapte per nensCoca de recapte a la nostra manera
Ingredients
1 carbassó
2 tomàquets madurs
50 gr. De pernil dolç
50 gr. De formatge cremós ratllat
Oli d’oliva
Sal
Per la coca
300 gr. de farina
100 ml d’aigua
100 ml d’oli d’oliva
1 pastilla de 20 gr. De llevat fresc
Sal
Elaboració de la recepta
Comencem fent la coca. Escalfem una mica l’aigua i hi dissolem el llevat. Afegim l’oli, barregem i, finalment, la farina i la sal. Amassem fins aconseguir que estigui tot ben integrat. Deixem reposar en un lloc fresc.
Tallem el carbassó i els tomàquets. Tallem menut el pernil dolç.
Posem una base de tomàquet, a sobre el carbassó, un polsim de sal i un raig d’oli i coem al forn durant vint minuts. Traiem la coca, afegim el pernil i el formatge i tornem a coure uns cinc minuts més. Mengem la coca ben calentona.

Resultat d'imatges de quiche lorraineQuiche lorraine de bacon, xampinyó i orenga
Ingredients
Per la massa
250 gr. de farina
125 gr. de mantega
1 ou
llevat en pols
Pel farcit
200 ml de nata líquida
100 gr. de llet
4 ous
50 gr. De bacon
100 gr. de xampinyons
100 gr. de formatge emmental
Sal i pebre
Elaboració
Barregem tots els ingredients de la massa i els amassem fins aconseguir una pasta fina i llisa.
Estirem la massa i la disposem en un motlle prèviament engreixat i enfarinat.
Tallem els xampinyons nets menuts. Tallem el bacon a dauets.
En un recipient gran, deixatem els ous i els barregem amb la nata líquida, la llet, el formatge, la sal i el pebre.
Farcim el motlle amb els xampinyons i el bacon. Hi vessem la barreja de nata, llet i ous. Coem el conjunt, al forn, a 160ºC, durant vint minuts.

Resultat d'imatges de galetes per a nensGaletes
500 gr. de farina
250 gr. de mantega
150 gr. de sucre en pols
1 ou
Un polsim de llevat en pols
Un polsim de canyella
Gotes de xocolata
Fruita seca
COM ES FAN
Posem la farina sobre la taula, afegim la mantega a dauets petits i anem barrejant amb les mans, com si ens les freguéssim, fent engrunes. Posem el sucre en pols i la canyella i barregem.
Ara fem un volcà i, a dins, hi posem l’ou i una mica d’aigua. Amassem fins aconseguir una pasta compacta, que no se’ns enganxi i sigui fàcil de treballar. Afegim les gotes de xocolata i tornem a amassar.
Estirem la massa amb el corró, fem les formes que vulguem, col·loquem la fruita seca i les anem posant en una safata protegida amb paper de forn
Enfornem deu minuts a 180ºC. Un cop fredes, ja les podrem menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada